Kripto para piyasasında uzun zamandır bir düşüş var ve artık yatırımcılar yükselişin ne zaman geleceğini sorguluyor. Özellikle altcoin’lerin sergilediği düşüş grafiklerinin yerini artık yükselişe bırakması bekleniyor. Peki, popüler altcoin Toncoin’de (TON) son durum ne?

 

Toncoin (TON) Neden Popüler Oldu?

 

Hem her finansal piyasada olduğu gibi zaman zaman popüler varlıklar ortaya çıkıyor ve kripto para piyasası için TON’un da böyle bir varlık olduğu ifade edilebilir.

 

Toncoin (TON), çeşitli benzersiz özellikleri ve Telegram’la olan ilişkisi nedeniyle popülerlik kazandı. Toncoin, özgün olarak Telegram Open Network (TON) projesi olarak başlatıldı. Bu proje, dünya çapında milyonlarca kullanıcısı olan Telegram mesajlaşma uygulaması tarafından destekleniyordu. Telegram’ın kurucuları, kullanıcılarına hızlı ve güvenli bir kripto para ve blockchain altyapısı sunmayı hedefliyordu. Ancak, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile yaşanan yasal zorluklar nedeniyle Telegram bu projeden resmi olarak çekildi ve bağımsız geliştiriciler tarafından devralındı.

 

Telegram’ın başlangıçta projeyle olan ilişkisi, projeye başından itibaren güçlü bir topluluk desteği sağladı. Bağımsız geliştiriciler projeyi devraldıktan sonra bile, topluluk desteği ve geliştirici ilgisi devam etti.

 

Toncoin, kullanıcılarına dijital ödeme ve aktarım çözümleri sunar. Bu, özellikle küresel ölçekte finansal işlemler gerçekleştirmek isteyen bireyler ve işletmeler için çekici bir özelliktir.

 

TON’da Yükseliş Başlayacak Mı?

 

COINTURK ve COINTURK NEWS adlı iki kripto para haber sitesinde de ifade edildiği gibi son dönemin popüler altcoinlerinden biri ve TON Coin ile birlikte epey ses getirdi. Pantera tarafından açıklanan TON Coin yatırımlarını artırma niyeti de önemliydi. 7,67 dolar direnci burada yükseliş için kilit alan. Eğer üzerinde kapanışlar olursa 8,29 dolara kadar rallinin devam ettiğini görebiliriz.

 

Fiyat düşerse ve 6,6 doların altında kapanışlar görürsek baş ve omuz formasyonu tamamlanacak. Bu da TON Coin için daha büyük kayıpların habercisi. Eğer olumsuz senaryo gerçekleşirse 4,91 dolara kadar satışların devam etme potansiyeli var.

 

Dört saatlik grafikte fiyatı defalarca yükseliş trendi çizgisinin altına çekmeye çalışan ayılar aşağı yönlü hareketi başlatamadı. 7,67 ve 8,29 dolar arasında güçlü satışlar görebiliriz. Bu da 10 dolar hedefinin zor olduğunu gösteriyor. Dört saatlikte de 6,6 dolara düşüş riski var.

 

Kaynak: https://coin-turk.com/ton-coin-bu-hafta-yukselir-mi-bitcoin-ve-altcoinlerde-dusus-bitti-mi

 

 

By admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir